CAD/PDM integratie in de Metaal

Metaalindustrie

Uitdagingen in de metaalindustrie

Legt u uw stuklijsten of werkorders handmatig vast in uw ERP-systeem? Dan is dat vaak zeer tijdrovend en foutgevoelig. En als er wijzigingen zijn, dan moet uw afdeling engineering deze informatie weer aanpassen om te zorgen dat u in de verschillende systemen met dezelfde gegevens werkt. Dubbel werk dus. Voor uw magazijn en productievloer is het cruciaal dat zij altijd met de juiste informatie werken. Foute of incomplete informatie kan verderop in uw proces leiden tot grote problemen. Dat wilt u uiteraard voorkomen.

Ook is het belangrijk dat uw afdeling engineering tijdens het tekenproces gebruikmaakt van zo veel mogelijk dezelfde en standaardonderdelen die al aanwezig zijn in uw ERP-systeem. Zo verkleint u uw aantal voorraadhoudende componenten en daarmee bereikt u inkoopvoordelen.

De oplossing voor u: CAD/PDM integratie

BrainSquare kent de uitdagingen in de metaalindustrie als geen ander en biedt u een oplossing met Exact Globe. U kunt deze oplossing in principe met elk systeem koppelen. Dit kan bijvoorbeeld op basis van XML-uitwisseling, maar u kunt ook gebruikmaken van diverse standaard koppelingen die hun effectiviteit inmiddels hebben bewezen. Een voorbeeld hiervan is de koppeling met Enterprise PDM, een PDM-systeem dat weer geïntegreerd is met SolidWorks, AutoCAD®, Autodesk Inventor® en Pro/ENGINEER®. Daarnaast biedt de oplossing u de mogelijkheid om voor uw tekenpakket rechtstreeks data uit de (Microsoft SQL) database van Exact Globe te halen.

Uw voordelen

voordelen-brainsquare Bespaar tijd en voorkom fouten door eenmalige centrale data-invoer.
voordelen-brainsquare Zet snel en foutloos uw stuklijsten over.
voordelen-brainsquare Zorg altijd voor het juiste artikel.
voordelen-brainsquare Realiseer lagere kosten.
voordelen-brainsquare Maak minder fouten in het proces.
voordelen-brainsquare Zorg ervoor dat uw product sneller op de markt is.

Toepasbaar op: