Capaciteitsplanning in de Kunststof

Kunststofindustrie

Uitdagingen in de kunststofindustrie

Inzicht in de beschikbare productiecapaciteit van machines en arbeid is uiteraard essentieel voor uw bedrijf in de kunststofindustrie. Dit stelt u in staat uw afdelingen efficiënt aan te sturen en optimaal gebruik te maken van uw beschikbare resources. Bovendien: u kunt nauwkeurige levertijden afgeven richting uw klanten en deze afspraken nakomen. Daarmee verbetert u uw leverbetrouwbaarheid en daarmee bereikt u direct concurrentievoordeel. Maar hoe realiseert u nu dat optimale inzicht in uw capaciteitsplanning?

De oplossing voor u: Capaciteitsplanning in de kunststof

BrainSquare is de specialist in de kunststofindustrie. We zijn betrokken geweest bij de ontwikkeling van de geïntegreerde capaciteitsplanner samen met een aantal van onze gebruikers. We hebben alle eisen en wensen samengebracht, en dit resulteerde in een oplossing die echt vanuit de praktijk van de kunststofindustrie is ontwikkeld. Wij hebben gedegen kennis en ervaring als het gaat om deze oplossing voor capaciteitsplanning: de Visual Scheduler. U kunt hier uiteraard van profiteren bij de inrichting van Capaciteitsplanning in de Kunststof en het gebruik van alle mogelijkheden:

Capaciteit van het bewerkingsstation beheren

U kunt met de Visual Scheduler ploegen definiëren om per bewerkingsstation de capaciteit vast te stellen. U heeft hierbij de keuze uit eindige of oneindige capaciteit. De ploegen kunnen ook onderbrekingen bevatten, en u heeft de optie om meerdere ploegen aan één bewerkingsstation te koppelen.

Automatisch productieorders plannen

De Visual Scheduler plant automatisch alle activiteiten rondom een productieorder. Dit gebeurt aan de hand van de beschikbare capaciteit van de bewerkingsstations. U heeft de mogelijkheid productieorders te vergrendelen voor automatische planning. Tot slot kunt u gebruikmaken van voor- en achterwaartse planning.

Eenvoudig verschuiven met drag & drop

Zijn er problemen of knelpunten? Dan past u via drag & drop eenvoudig uw planning aan met de Visual Scheduler. Dit kunt u doen voor afzonderlijke bewerkingen, reeksen van bewerkingen en zelfs voor alle suborders van een productieorder.

Eén complete, centrale omgeving

De Visual Scheduler is compleet geïntegreerd met uw administratiesoftware, in tegenstelling tot andere planningstools. Het is dus niet nodig om te importeren of exporteren. U heeft één partner, één aanspreekpunt, die u ondersteunt bij alle aspecten van uw productiesoftware.

Uw voordelen

voordelen-brainsquare Verlaag uw voorraad door inzicht in wanneer grondstoffen daadwerkelijk nodig zijn.
voordelen-brainsquare Heb altijd visueel inzicht.
voordelen-brainsquare Heb continu inzicht in de status en voortgang van uw project.
voordelen-brainsquare Geef betrouwbare levertijden af.
voordelen-brainsquare Heb altijd inzicht in uw doorlooptijden en leverdata.

Toepasbaar op: