Capaciteitsplanning in de Machinebouw

Machinebouwindustrie

Uitdagingen in de machinebouw

Inzicht in de beschikbare productiecapaciteit op het gebied van machines en arbeid is cruciaal voor uw bedrijf in de machinebouw. Dit stelt u in staat uw afdelingen optimaal aan te sturen en effectief gebruik te maken van alle beschikbare middelen. En bovendien: u kunt correcte levertijden afgeven richting uw klanten en deze afspraken ook nakomen. Op deze manier verbetert u uw leverbetrouwbaarheid en daarmee krijgt u direct ook concurrentievoordeel. Maar hoe realiseert u nu dat inzicht in uw capaciteitsplanning?

De oplossing voor u: Capaciteitsplanning in de Machinebouw

BrainSquare is als specialist in de machinebouw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de geïntegreerde capaciteitsplanner. Samen met een aantal van onze klanten hebben we hierover nagedacht en alle verzamelde input resulteerde in een oplossing die vanuit de praktijk van de machinebouw is ontwikkeld. BrainSquare heeft inmiddels veel gedegen kennis van en ervaring met Capaciteitsplanning in de Machinebouw, de oplossing voor capaciteitsplanning: de Visual Scheduler. U kunt hiervan profiteren bij de inrichting en het gebruik van alle mogelijkheden:

Ploegen definiëren

Met de Visual Scheduler kunt u ploegen definiëren om de capaciteit per bewerkingsstation vast te stellen. U heeft hierbij de keuze uit eindige of oneindige capaciteit. De ploegen kunnen onderbrekingen bevatten, en u heeft de mogelijkheid om meerdere ploegen aan één bewerkingsstation te koppelen.

Automatisch productieorders plannen

De Visual Scheduler plant automatisch alle activiteiten rondom een productieorder. Dit doet de tool aan de hand van de beschikbare capaciteit van bewerkingsstations. U kunt de productieorders vergrendelen voor automatische planning, en u kunt gebruikmaken van voorwaartse en achterwaartse planningen.

Eenvoudig schuiven met drag & drop

Zijn er bottlenecks in de planning? Dan kunt u met drag & drop direct uw planning aanpassen met de Visual Scheduler. Dit is mogelijk voor afzonderlijke bewerkingen, reeksen van bewerkingen en zelfs voor alle suborders van een productieorder.

Eén centrale omgeving

De Visual Scheduler is volledig geïntegreerd met uw administratiesoftware. Dit maakt het uniek in vergelijk tot andere planningstools. Uw gegevens importeren of exporteren hoeft dus niet. U heeft te maken met één partner, die alle aspecten van uw productiesoftware ondersteunt.

Uw voordelen

voordelen-brainsquare Verlaag uw voorraad door inzicht in wanneer grondstoffen daadwerkelijk nodig zijn.
voordelen-brainsquare Heb altijd visueel inzicht.
voordelen-brainsquare Heb continu inzicht in de status en voortgang van uw project.
voordelen-brainsquare Geef betrouwbare levertijden af.
voordelen-brainsquare Heb altijd inzicht in uw doorlooptijden en leverdata.