Capaciteitsplanning in de Metaal

Metaalindustrie

Uitdagingen in de Metaalindustrie

Voor uw bedrijf in de metaalindustrie is inzicht in de beschikbare productiecapaciteit op het gebied van machines en arbeid essentieel. Hierdoor kunt u uw afdelingen optimaal aansturen en goed gebruikmaken van alle beschikbare resources. En nog belangrijker: u bent in staat om nauwkeurige levertijden af te geven richting uw klanten en deze afspraken ook na te komen. Zo verbetert u uw leverbetrouwbaarheid en dat levert u direct concurrentievoordeel op. Maar hoe bereikt u nu het nodige inzicht in uw capaciteitsplanning?

De oplossing voor u: Capaciteitsplanning

BrainSquare is als specialist in de metaalindustrie betrokken geweest bij de ontwikkeling van de geïntegreerde capaciteitsplanner. Samen met een aantal van onze gebruikers in de metaalindustrie hebben we input samengebracht, en dit resulteerde in een oplossing die echt vanuit de praktijk is ontwikkeld. Wij hebben inmiddels gedegen kennis van en ervaring met deze oplossing voor capaciteitsplanning: de Visual Scheduler. U kunt hiervan profiteren bij de inrichting en het gebruik van alle mogelijkheden:

Capaciteit van het bewerkingsstation beheren door ploegen te definiëren

Met de Visual Scheduler bent u in staat ploegen te definiëren om per bewerkingsstation de capaciteit vast te stellen. U kunt hierbij kiezen voor eindige of oneindige capaciteit. De ploegen kunnen onderbrekingen bevatten, en u kunt meerdere ploegen aan één bewerkingsstation koppelen.

Automatisch plannen van productieorders

De Visual Scheduler plant automatisch alle activiteiten rondom een productieorder aan de hand van de beschikbare capaciteit van bewerkingsstations. U kunt de productieorders vergrendelen voor automatische planning, en u kunt gebruikmaken van voorwaartse en achterwaartse planning.

Moeiteloos verschuiven met drag & drop

Als er knelpunten zijn, kunt u door middel van drag & drop direct uw planning aanpassen met de Visual Scheduler. Dit is mogelijk voor afzonderlijke bewerkingen, reeksen van bewerkingen en zelfs voor alle suborders van een productieorder.

Eén allesomvattende omgeving

In tegenstelling tot andere planningstools is de Visual Scheduler volledig geïntegreerd met uw administratiesoftware. Importeren of exporteren is dus niet nodig. U heeft slechts één partner, die alle aspecten van uw productiesoftware ondersteunt.

Uw voordelen

voordelen-brainsquare Verlaag uw voorraad door inzicht in wanneer grondstoffen daadwerkelijk nodig zijn.
voordelen-brainsquare Heb altijd visueel inzicht.
voordelen-brainsquare Heb continu inzicht in de status en voortgang van uw project.
voordelen-brainsquare Geef betrouwbare levertijden af.
voordelen-brainsquare Heb altijd inzicht in uw doorlooptijden en leverdata.

Toepasbaar op: