Digitale werkbon in de Service

Service-industrie

Uitdagingen in servicemanagement

Voor servicebedrijven is het van belang om zo efficiënt mogelijke service te verlenen aan klanten. Met zo weinig mogelijk administratieve handelingen. Dit stelt u in staat om uw opdrachten sneller te verwerken en uw klanten vlotter en accurater te factureren.

De oplossing voor u: Digitale werkbon

BrainSquare is de specialist voor service verlenende bedrijven en biedt een oplossing met Servicemanagement van Exact. Met deze oplossing stuurt u uw monteurs op pad met een digitale werkbon. Via de Field Service iOS/Android-applicatie krijgt de monteur inzicht in wat er moet gebeuren en wanneer. De app geeft inzicht in:

  • Ordergegevens;
  • Locatie/adres gegevens;
  • Inzicht in de historie van serviceconfiguraties;
  • Eventuele documenten zoals handleidingen die horen bij de serviceconfiguraties;
  • Contractinformatie (via PDF);
  • Foto’s maken via de iPad/Tablet en deze direct koppelen aan de service activiteit.

De monteur werkt op basis van deze informatie een serviceactiviteit af door zijn uren en verbruikte materialen toe te voegen. Hierna zijn deze meteen zichtbaar in de serviceactiviteit van de werkvoorbereider/planner. Wanneer de monteur klaar is, tekent de klant direct af voor zijn gewerkte uren en verbruikte materialen.

Dit aftekendocument wordt opgeslagen in de administratie en de klant krijgt hier meteen een e-mailbevestiging van. Bij de facturatie van de serviceactiviteit kunt u het aftekendocument ook afdrukken en samen met de factuur aan de klant versturen. Kortom, een eenvoudig en efficiënt proces waarbij de administratieve handelingen beperkt zijn tot het noodzakelijke.

Naast de digitale werkbon is het uiteraard ook altijd nog mogelijk om met een papieren werkbon te werken.

Uw voordelen

voordelen-brainsquare Uw monteur beschikt altijd over actuele data van het te beheren object: historie en technische handleidingen.
voordelen-brainsquare Beschik ook offline over serviceconfiguraties en historie.
voordelen-brainsquare Uw monteur kan de status van het object (schade etc.) direct bij aankomst fotograferen en koppelen aan het object.
voordelen-brainsquare Breng uw administratieve last terug, en factureer daardoor accuraat en vlot.

Toepasbaar op: