EDI in de Voeding

Voedingsindustrie

Uitdagingen in de voedingsindustrie

Grote retailers in de voedingsindustrie zoeken continu manieren om hun inkoop te versnellen, minder fouten te maken en minder handmatige handelingen uit te voeren. Hiervoor maken ze steeds vaker gebruik van Electronic Data Interchange (EDI)-transacties. Met name binnen de voedingsindustrie zien we diverse berichtsoorten die gewenst zijn in EDI-formaat. En de trend is dat retailers steeds meer gegevens van hun toeleveranciers op deze manier willen ontvangen. Berichttypen die op dit moment beschikbaar zijn o.a.:

  • Inventory Report Message / voorraadberichten;
  • Product Data / productgegevens;
  • Invoice / facturen;
  • Orders;
  • Despatch Advice / pakbonnen.

De oplossing voor u: EDI in de Voeding

BrainSquare is de specialist in de voedingsindustrie en biedt u met EDI in de Voeding een oplossing met EDI Gateway. Met EDI in de Voeding worden orders automatisch geïmporteerd in uw administratie. Vervolgens worden ook uw pakbonnen en facturen automatisch naar uw klanten verstuurd. Dat scheelt u veel werk, het versnelt uw logistieke proces én u behoudt de controle en het overzicht. U heeft daarbij ook de mogelijkheid om op te vragen welke pakbonnen en facturen eerder geëxporteerd zijn. En u kunt uw SSCC-nummers binnen de EDI-berichten opnemen. Zo bent u in staat om uw klant nog beter van dienst te zijn!

Ook heeft BrainSquare veel ervaring met de inzet van EDI Gateway om de communicatie met uw logistiek dienstverlener te verbeteren. Op deze manier krijgt u meer grip op uw externe voorraadposities en de daarbij behorende lotnummers.

Uw voordelen

voordelen-brainsquare Versnel uw logistieke proces.
voordelen-brainsquare Verhoog de nauwkeurigheid en verminder daarmee de kans op fouten.
voordelen-brainsquare Verlaag uw kosten.
voordelen-brainsquare Verbeter de totale efficiency van uw bedrijfsvoering.
voordelen-brainsquare Flexibel omgaan met diversiteit van berichtsoorten.
voordelen-brainsquare Beter grip op externe voorraden.

Toepasbaar op: