Machinebeheer in de Metaal

Metaalindustrie

Uitdagingen in de metaalindustrie

Bedrijven binnen de metaalindustrie gebruiken veel duurzame productiemiddelen, zoals machines en gereedschappen. Deze kapitaalintensieve middelen zijn voor bedrijven als die van u essentieel voor het realiseren van een vloeiend en nauwkeurig productieproces. Daarom is het goed bijhouden van storingen, onderhoudsbeurten en keuringen (VCA) voor u van groot belang. Dan weet u op elk moment wat de status is van uw machines of gereedschap.

De oplossing voor u: Machine- en Gereedschapsbeheer

BrainSquare is specialist in de metaalindustrie en biedt u een oplossing voor uw machine- en gereedschapsbeheer. Deze oplossing attendeert u er automatisch op dat het tijd is om een keuring of een onderhoudsbeurt in te plannen. Vervolgens koppelt u deze activiteiten en alle bijbehorende documenten eenvoudig aan uw desbetreffende machines of gereedschappen.

Kalibratie

U maakt dagelijks gebruik van diverse instrumenten en gereedschappen. Door dit intensieve gebruik kunnen slijtage of defecten ontstaan. Hierdoor kunnen uw materialen afwijkende resultaten geven die uiteindelijk invloed hebben op de kwaliteit van uw eindproduct. Dat wilt u uiteraard voorkomen. Met onze oplossing voor “Machine- en gereedschapsbeheer” registreert u uw eigen tools heel flexibel, u zorgt voor een automatische kalibratie-interval en u vergelijkt de geconstateerde data met de herleidbare standaard. Voert u in eigen huis controles uit? Dan kunt u met deze oplossing ook certificaten vastleggen en uw procedures rondom de kalibratiewerkzaamheden borgen. Zo bent u altijd in staat om, in combinatie met de automatische signalering, tijdig in te grijpen zodra de afwijking te groot wordt.

Uw voordelen

voordelen-brainsquare Profiteer van flexibel beheer van uw instrumenten en gereedschappen binnen een standaard oplossing.
voordelen-brainsquare Heb altijd inzicht in de historie van storingen en bijbehorende oplossingen per machine of gereedschap.
voordelen-brainsquare Word automatisch op de hoogte gebracht wanneer onderhoud of kalibratie noodzakelijk is.
voordelen-brainsquare Beschik vanuit Machinebeheer altijd direct over inzicht in de kosten van het productiemiddel.

Toepasbaar op: