Magazijnbeheer in de Kunststof

Kunststofindustrie

Uitdagingen in de kunststofindustrie

Voor u als bedrijf in de kunststofindustrie is efficiënt magazijnbeheer uiteraard cruciaal. Een goed beheer van alle factoren kan grote besparingen opleveren. Denk aan de volgende factoren: de juiste taken en verantwoordelijkheden neerleggen bij uw werknemers, accuraat werken met serienummers, het werken (met gesloten) magazijnen en een optimale logistieke indeling en aansturing van uw magazijn- en productievloer. Daarnaast is software voor magazijnbeheer – een Warehouse Management Systeem (WMS) – essentieel voor een snelle en juiste afhandeling van uw logistieke transacties. Wel eens aan magazijnbeheer in de kunststof gedacht?

De oplossing voor u: Magazijnbeheer in de Kunststof (WMS)

BrainSquare is dé specialist in de kunststofindustrie en biedt u een oplossing met Exact WMS. Deze software – Magazijnbeheer in de Kunststof – is een volledig geïntegreerde oplossing, waarmee u al uw logistieke aspecten kunt automatiseren. Wij ondersteunen u graag met de implementatie en alle zaken die daar bij komen kijken. De mogelijkheden van Exact WMS:

Eenvoudig magazijntransacties registreren door barcodescanning

Met Exact WMS kunt u uw ontvangsten, tellingen en uitgiftes eenvoudig registreren. U scant met uw handterminal de barcodes van uw goederen en de transactiegegevens worden direct verwerkt in Exact Globe. Op die manier beschikt u altijd over een betrouwbare voorraadpositie en u bespaart tijd. Bovendien verdient u de investering in Exact WMS snel terug.

Bepalen snelste pickroute en volle picklocaties

De picklocaties in uw magazijn worden met ‘replenishment’ altijd op tijd aangevuld. Het programma checkt of de voorraad groot genoeg is. Dit gebeurt op basis van openstaande orders of de gewenste voorraadposities. Ook informeert het programma u over welke picklocaties leeg zijn en bijgevuld moeten worden. Dat voorkomt onnodige vertragingen bij het orderpicken. Het programma houdt daarbij ook rekening met de beschikbare serienummers. Op die manier houdt u grip op uw kosten.

Productieorders gereedmelden via barcodering

Veel producenten in de kunststofindustrie werken met standaardformules die uitgaan van een bepaald verbruik per eindproduct. Maar in de praktijk gebruikt u vaak meer of minder artikelen en grondstoffen. Met Exact WMS registreert u daarom alleen de daadwerkelijk verbruikte hoeveelheden grondstoffen, halffabricaten en artikelen. Daardoor ontstaan geen verschillen tussen en uw fysieke voorraad en uw voorraadadministratie. Ook geeft het u een beter inzicht in de daadwerkelijke productiekosten per artikel.

Uw voordelen

voordelen-brainsquare Vereenvoudig de registratie en verklein de kans op fouten in het logistieke proces door barcodescanning.
voordelen-brainsquare Werk al uw voorraadtransacties, inclusief serie-/batchgegevens, realtime bij met WMS.
voordelen-brainsquare Boek picklijsten direct af vanuit de magazijnterminal en verwerk ze direct in Exact Globe.
voordelen-brainsquare Verwerk ontvangsten direct in Exact Globe door het gebruik van RF.
voordelen-brainsquare Voorkom negatieve voorraad door in Exact Globe de voorraadcontrole te activeren. Exact WMS in combinatie met RF zorgt voor realtime verwerking van mutaties in Exact Globe.
voordelen-brainsquare Verwerk mutaties eenvoudig en direct in Exact Globe door het gebruik van Exact WMS. Hiermee voorkomt u dat uw voorraadinformatie in Exact Globe incorrect is.
voordelen-brainsquare Genereer de ideale looproute in het magazijn voor een picklijst.
voordelen-brainsquare Houd uw picklocaties op voorraadniveau door het genereren van automatische replenishment-opdrachten van bulk naar pick.

Toepasbaar op: