Magazijnbeheer in de Machinebouw

Machinebouwindustrie

Uitdagingen in de machinebouw

Voor u als bedrijf in de machinebouw is efficiënt magazijnbeheer essentieel. Dit beheer bestaat uit meerdere aspecten, die tot grote besparingen kunnen leiden. Denk aan: de juiste taken en verantwoordelijkheden neerleggen bij uw werknemers, accuraat werken met serienummers, het werken (met gesloten) magazijnen en een optimale logistieke indeling en aansturing van uw magazijn- en productievloer. Daarnaast is de software magazijnbeheer in de machinebouw – een Warehouse Management Systeem (WMS) – onmisbaar voor een snelle en nauwkeurige afhandeling van uw logistieke transacties.

De oplossing voor u: Magazijnbeheer in de machinebouw (WMS)

BrainSquare is dé specialist in de machinebouw en biedt u een oplossing met Exact WMS. Met deze software voor magazijnbeheer in de machinebouw profiteert u van een volledig geïntegreerde oplossing, waarmee al uw logistieke aspecten geautomatiseerd kunnen worden. Wij adviseren u graag met de implementatie en desgewenst alle bijbehorende zaken, waaronder de benodigde hardware componenten. De mogelijkheden van Exact WMS:

Eenvoudig magazijntransacties registreren door barcodes te scannen

Met Exact WMS bent u in staat uw magazijntransacties – zoals ontvangsten, tellingen en uitgiftes – eenvoudig te registreren. U scant met uw handterminal de barcodes van uw goederen en de informatie wordt direct  verwerkt in Exact Globe. Zo beschikt u over een betrouwbare voorraadpositie, bespaart u tijd en verdient u de investering in Exact WMS snel terug.

Snelste pickroute bepalen en volle picklocaties

Met ‘replenishment’ zijn de picklocaties in uw magazijn altijd op tijd aangevuld. Het programma checkt of de voorraad groot genoeg is, op basis van openstaande orders of op basis van de gewenste voorraadposities. Ook laat het programma u weten welke picklocaties bijgevuld moeten worden. Zo voorkomt u onnodige vertraging bij het orderpicken. Het programma houdt rekening met de beschikbare serienummers. Zo houdt u uw operationele kosten onder controle.

Productieorders gereedmelden via barcodering

Veel bedrijven in de machinebouw werken met stuklijsten die uitgaan van een bepaald verbruik per eindproduct. In de praktijk gebruikt u vaak meer of minder grondstoffen en artikelen. Met Exact WMS registreert u alleen de werkelijk verbruikte hoeveelheden grondstoffen, halffabricaten en artikelen. Zo ontstaan er geen verschillen tussen uw voorraadadministratie en uw fysieke voorraad. Ook heeft u een beter inzicht in de daadwerkelijke productiekosten van een artikel.

Uw voordelen

voordelen-brainsquare Vereenvoudig de registratie en verklein de kans op fouten in het logistieke proces door barcodescanning.
voordelen-brainsquare Werk al uw voorraadtransacties, inclusief serie-/batchgegevens, realtime bij met WMS.
voordelen-brainsquare Boek picklijsten direct af vanuit de magazijnterminal en verwerk ze direct in Exact Globe.
voordelen-brainsquare Verwerk ontvangsten direct in Exact Globe door het gebruik van RF.
voordelen-brainsquare Voorkom negatieve voorraad door in Exact Globe de voorraadcontrole te activeren. Exact WMS in combinatie met RF zorgt voor realtime verwerking van mutaties in Exact Globe.
voordelen-brainsquare Verwerk mutaties eenvoudig en direct in Exact Globe door het gebruik van Exact WMS. Hiermee voorkomt u dat uw voorraadinformatie in Exact Globe incorrect is.
voordelen-brainsquare Genereer de ideale looproute in het magazijn voor een picklijst.
voordelen-brainsquare Houd uw picklocaties op voorraadniveau door het genereren van automatische replenishment-opdrachten van bulk naar pick.