Magazijnbeheer in de Voeding

Voedingsindustrie

Uitdagingen in de voedingsindustrie

Voor bedrijven in de voedingsindustrie is optimaal magazijnbeheer uiteraard cruciaal. Dit beheer bestaat uit meerdere zaken, die u grote besparingen op kunnen leveren. Denk aan: de juiste taken en verantwoordelijkheden neerleggen bij uw werknemers, nauwkeurig werken, het werken met (gesloten) magazijnen, en een optimale logistieke indeling en aansturing van uw magazijn- en productievloer. Daarnaast is software voor magazijnbeheer – een Warehouse Management Systeem (WMS) – onmisbaar voor een snelle en nauwkeurige afhandeling van uw logistieke transacties.

De oplossing voor u: Magazijnbeheer in de Voeding (WMS)

BrainSquare is dé specialist in de voedingsindustrie en biedt u een oplossing met Exact WMS. Magazijnbeheer in de Voeding is een volledig geïntegreerde oplossing, waarmee u al uw logistieke activiteiten automatiseert. Wij adviseren u graag over de implementatie en desgewenst alle bijbehorende zaken, waaronder de benodigde hardware componenten. De mogelijkheden van Exact WMS:

Efficiënt magazijnbeheer

Door efficiënt magazijnbeheer heeft u minder behoefte aan ruimte en personeel. Magazijnbeheer in de Voeding ondersteunt het gebruik van realtime informatie en barcodescanners. Hiermee bent u in staat uw leveringsbetrouwbaarheid te vergroten, uw voorraadniveaus te optimaliseren en uw orderverzameling te stroomlijnen. Daarnaast biedt Exact u tools voor Cycle Counting, Serial Shipping Container Codes (SSCC) en Stock Keeping Units (SKU). Deze ondersteunen u bij het beheer van uw voorraad.

Vergaande tracking & tracing

Met de WMS-oplossing kunt u barcodelabels gebruiken, lotnummers registreren en binnenkomende grondstoffen ontvangen. Bovendien bent u in staat om u binnenkomende goederen te controleren op de juiste kwaliteit.

Snelste pickroute bepalen en volle picklocaties

Met replenishment zijn de raaplocaties in uw magazijn altijd op tijd aangevuld. Het programma kijkt of uw voorraad groot genoeg is, op basis van openstaande orders of op basis van de gewenste voorraadposities. Vervolgens laat het u weten welke picklocaties bijgevuld moeten worden. Zo voorkomt u onnodige vertraging bij het orderpicken. Het programma houdt rekening met batchartikelen (THT) en einddata van lotnummers. Zo houdt u uw operationele kosten onder controle.

Productieorders gereedmelden met barcodering

Veel productiebedrijven in de voedingsindustrie werken met recepturen die uitgaan van een bepaald verbruik per eindproduct. In de praktijk gebruikt u vaak meer of minder grondstoffen en artikelen. Met Exact WMS Productie registreert u alleen de werkelijk verbruikte hoeveelheden grondstoffen en halffabricaten. Zo ontstaan er geen verschillen tussen uw voorraadadministratie en uw fysieke voorraad. Ook heeft u een beter inzicht in de daadwerkelijke productiekosten van een eindproduct.

Uw voordelen

voordelen-brainsquare Vereenvoudig de registratie en verklein de kans op fouten in het logistieke proces door barcodescanning.
voordelen-brainsquare Werk al uw voorraadtransacties, inclusief lot-/batchgegevens, realtime bij met WMS.
voordelen-brainsquare Boek picklijsten direct af vanuit de magazijnterminal en verwerk ze direct in Exact Globe.
voordelen-brainsquare Verwerk ontvangsten direct in Exact Globe door het gebruik van een draadloos netwerk (RF).
voordelen-brainsquare Genereer de ideale looproute in het magazijn voor een picklijst.
voordelen-brainsquare Houd uw picklocaties op voorraadniveau door het genereren van automatische replenishment-opdrachten van bulk naar pick.

Toepasbaar op: