Materiaalplanning in de Kunststof

Kunststofindustrie

Uitdagingen in de kunststofindustrie

Voor bedrijven in de kunststofindustrie is het cruciaal om voorraden goed te beheren en te managen. Want u bespaart veel geld  met een optimaal en correct afgestemd voorraadniveau. U heeft dan kleinere voorraden, kleinere magazijnen, en minder leegloop van mensen en machines. Bovendien kunt u betrouwbare levertijden communiceren naar uw klanten. Goed voor de klanttevredenheid! Maar hoe bereikt u nu dat optimale voorraadniveau? Materiaalplanning in de kunststof ondersteunt u hierbij.

De oplossing voor u: Materiaalplanning in de Kunststof (MRP)

BrainSquare is dé specialist op het gebied van de kunststofindustrie en biedt u een oplossing voor Materiaalplanning met Exact Globe. Met Materiaalplanning in de kunststof (MRP) bent u altijd up-to-date als het gaat om de beschikbaarheid van artikelen en het voorraadverloop. Ook zijn uw leverdata en leveranciersbetrouwbaarheid altijd inzichtelijk. Dreigt een voorraadtekort? Dan zet u direct het inkoop- of productieproces in gang. Op deze manier is uw voorraad nooit meer onnodig hoog.

Met Exact Globe kunt u op verschillende manieren uw logistieke processen managen. Zo kunt u produceren en/of inkopen op basis van minimum en maximum voorraadwaarden. Of op basis van de klantvraag. Zo ontstaat een directe link tussen uw productieorders , verkoop- en inkoopopdrachten. Bovendien zijn vanuit een ‘Hoofd Productieplan’ of harde verkooporders complexe doorrekeningen van uw stuklijsten mogelijk. Tot een onbeperkt aantal niveaus diep. Hierbij houdt de oplossing ook rekening met uw lopende behoeften, bestellingen, voorraden en bestelgroottes. Na deze berekeningen bent u in staat de inkoop- en productieopdrachten met slechts één druk op de knop aan te maken.

Welk logistiek besturingssysteem past bij u? Dat is afhankelijk van het klantorderontkoppelpunt (KOOP) van uw producten. Een mix van verschillende logistieke aansturingen is daarbij mogelijk. De software helpt u hierbij door MRP-templates te gebruiken. BrainSquare heeft ervaren specialisten in huis die u adviseren en assisteren in het gebruik van de software. Daarnaast helpen wij u het logistieke besturingsmodel te selecteren dat het beste aansluit bij uw bedrijf.

Uw voordelen

voordelen-brainsquare Bespaar kosten dankzij optimale voorraadniveaus.
voordelen-brainsquare Inkopen en produceren gebeurt op basis van uw lopende orders.
voordelen-brainsquare Heb altijd inzicht in uw doorlooptijden en leverdata.
voordelen-brainsquare Bereken de halffabricaten op uw stuklijsten door.
voordelen-brainsquare Gebruik eenvoudig diverse budgetscenario’s om inzicht te krijgen in de bijbehorende voorraadmutaties.

Toepasbaar op: