Materiaalplanning in de Machinebouw

Machinebouwindustrie

Uitdagingen in de machinebouw

Voor bedrijven in de machinebouw is het cruciaal om voorraden goed te managen. Met een optimaal en correct afgestemd voorraadniveau bespaart u veel kosten. U heeft kleinere voorraden, kleinere magazijnen, en ook minder leegloop van machines en mensen. Bovendien bent u in staat betrouwbare levertijden af te geven aan uw klanten, en dat is uiteraard goed voor de klanttevredenheid. Hoe bereikt u dat?

De oplossing voor u: Materiaalplanning in de Machinebouw (MRP)

BrainSquare is specialist op het gebied van de machinebouw en biedt u een oplossing,Materiaalplanning in de Machinebouw, voor Materiaalplanning met Exact Globe. Met Materiaalplanning in de Machinebouw bent u altijd op de hoogte van de beschikbaarheid van artikelen en het voorraadverloop. En uw leverdata en leveranciersbetrouwbaarheid  zijn ook altijd inzichtelijk. Wanneer een voorraadtekort dreigt, zet u direct het inkoop- of productieproces in gang. Zo is uw voorraad nooit meer onnodig hoog.

Met Exact Globe kunt u op diverse manieren uw logistieke processen beheersen en aansturen. Zo kunt u produceren en/of inkopen op basis van minimum en maximum voorraadwaarden of op basis van klantvraag. Op die manier ontstaat een directe link tussen uw verkoop-, projecten – en inkoopopdrachten. Bovendien zijn complexe doorrekeningen van uw stuklijsten mogelijk vanuit een ‘Hoofd Productieplan’ of harde verkooporders. Dit kan tot een onbeperkt aantal niveaus diep. Hierbij wordt ook rekening gehouden met uw lopende behoeften, bestellingen, voorraden en bestelgroottes. Na deze berekeningen kunt u de inkoop- en productieopdrachten met één druk op de knop heel eenvoudig aanmaken.

Welk logistiek besturingssysteem u kiest, hangt af van het klantorderontkoppelpunt (KOOP) van uw producten. Een mix van verschillende logistieke aansturingen is hierin mogelijk, en de software helpt u hierbij door het gebruik van MRP-templates. BrainSquare heeft specialisten in huis die u graag adviseren en assisteren in het gebruik van de software. Daarnaast helpen wij  u het logistieke besturingsmodel te kiezen dat het beste bij uw bedrijf past.

Uw voordelen

voordelen-brainsquare Bespaar kosten dankzij optimale voorraadniveaus.
voordelen-brainsquare Inkopen en produceren gebeurt op basis van uw lopende orders.
voordelen-brainsquare Heb altijd inzicht in uw doorlooptijden en leverdata.
voordelen-brainsquare Bereken de halffabricaten op uw stuklijsten door.
voordelen-brainsquare Gebruik eenvoudig diverse budgetscenario’s om inzicht te krijgen in de bijbehorende voorraadmutaties.