Materiaalplanning in de Voeding

Voedingsindustrie

Uitdagingen in de voedingsindustrie

Voor bedrijven in de voedingsindustrie is het van cruciaal belang om de voorraden goed te managen. Want een optimaal en correct afgestemd voorraadniveau bespaart u veel geld. U heeft kleinere magazijnen en kleinere voorraden, maar ook minder leegloop van machines en mensen. Daarbij kunt u betrouwbare levertijden afgeven aan uw klanten. En dat is natuurlijk goed voor hun tevredenheid. Maar hoe realiseert u dat?

De oplossing voor u: Materiaalplanning in de Voeding (MRP)

BrainSquare is de specialist op het gebied van de voedingsindustrie en biedt u een oplossing – Materiaalplanning in de voeding – voor materiaalplanning met Exact Globe. Met Materiaalplanning in de voeding heeft u altijd het juiste inzicht in de beschikbaarheid van artikelen en het voorraadverloop. Ook zijn uw leverdata en leveranciersbetrouwbaarheid altijd inzichtelijk. Dreigt een voorraadtekort? Dan start u direct het inkoop- of productieproces. Zo voorkomt u voortaan onnodig hoge voorraden.

Met Exact Globe kunt u op verschillende manieren uw logistieke processen managen. Zo is het mogelijk om te produceren en/of in te kopen op basis van minimum en maximum voorraadwaarden of op basis van de klantvraag. Zo ontstaat een directe link tussen uw verkoop, productie  en inkoopopdrachten. Bovendien kunt u complexe doorrekeningen maken van uw recepturen vanuit een ‘Hoofd Productieplan’ of vanuit harde verkooporders. En dit is mogelijk tot een onbeperkt aantal niveaus de diepte in. Hierbij houdt het systeem ook rekening met uw lopende behoeften, bestellingen, bestelgroottes en voorraden. Na deze berekeningen kunt u de inkoop- en productieopdrachten heel eenvoudig aanmaken, met slechts één druk op de knop!

Het hangt af van het klantorderontkoppelpunt (KOOP) van uw producten welk logistiek besturingssysteem u kiest. Een mix van verschillende logistieke aansturingen is mogelijk, en de software helpt u hierbij door gebruik te maken van MRP-templates. BrainSquare heeft ervaren specialisten die u graag adviseren en assisteren in het gebruik van de oplossing. Daarnaast ondersteunen wij u bij de keuze van het logistieke besturingsmodel dat het beste aansluit bij uw bedrijf.

Uw voordelen

voordelen-brainsquare Bespaar kosten dankzij optimale voorraadniveaus.
voordelen-brainsquare Inkopen en produceren gebeurt op basis van uw lopende orders.
voordelen-brainsquare Heb altijd inzicht in uw doorlooptijden en leverdata.
voordelen-brainsquare Bereken de halffabricaten op uw recepturen  door.
voordelen-brainsquare Gebruik eenvoudig diverse budgetscenario’s om inzicht te krijgen in de bijbehorende voorraadmutaties.

Toepasbaar op: