Planning in de Service

Service-industrie

Uitdagingen in Servicemanagement

Een optimale planning is uiteraard van groot belang voor serviceorganisaties. Planning van werkzaamheden  gebeurt vaak in een planbord aan de muur of in MS Excel. U wilt hoe dan ook direct en centraal inzicht in de beschikbaarheid van uw mensen en altijd inzicht in de meest actuele planning. Maar hoe realiseert u dat?

De oplossing voor u: Planning in de Service

BrainSquare de specialist voor service verlenende bedrijven en biedt een oplossing met Servicemanagement van Exact. Met Planning in de Service zorgt u voor een optimale digitale planning. Binnen het digitale planbord ziet een planner in één oogopslag de beschikbaarheid en inzetbaarheid van de betrokken monteurs. Deze planning is actueel door terugkoppeling van de digitale werkbon vanuit het werkveld. Dit overzicht is erg belangrijk voor een serviceafdeling. De serviceorders die u nog moet plannen, staan in een apart gedeelte van het planbord. Binnen dit separate  deel heeft u ook nog de mogelijkheid om te filteren op kenmerken zoals een specifieke locatie of configuratie. Serviceorders/serviceactiviteiten kunt u door middel van drag-and-drop in het planbord slepen. Zo kunt u sneller en gemakkelijker plannen.

Tot slot biedt de oplossing u een overzicht van de jaarlijkse plannen van periodiek onderhoud. U gebruikt kleuren voor het soort order, en weer andere kleuren voor de status van de serviceactiviteit. Hierdoor komt er ‘leven’ in het planbord. De gekleurde blokjes in het planbord laten naast de bezetting ook relevante andere informatie zien, bijvoorbeeld of materialen op voorraad zijn en eventueel verlof of verzuim van de medewerkers

Uw voordelen

voordelen-brainsquare Heb direct inzicht in de beschikbaarheid van monteurs.
voordelen-brainsquare Profiteer van een actuele planning door terugkoppeling van de digitale werkbon.
voordelen-brainsquare Krijg een goed overzicht van jaarlijkse planning van periodiek onderhoud.

Toepasbaar op: