Projectplanning in de Machinebouw

Machinebouwindustrie

Uitdagingen in de machinebouw

Nauwkeurig inzicht in uw beschikbare resources. Een haalbare capaciteitsplanning realiseren. Uw klant een leverdatum communiceren, waar u zich ook daadwerkelijk aan houdt. Het zijn dagelijkse doelstellingen waar u mee te maken heeft als bedrijf in de machinebouw.

De oplossing voor u: Projectplanning in de Machinebouw

Voor het realiseren van een haalbare capaciteitsplanning biedt BrainSquare u een oplossing: Projectplanning in de Machinebouw. Binnen Projectplanning in de Machinebouw wordt Preactor toegepast in combinatie met Exact Globe. Projectplanning in de Machinebouw stelt u in staat uw projectmatige productie realistisch in te plannen. En zo kunt u betrouwbare leverdata communiceren aan uw klant. Preactor maakt een visuele voorstelling van uw planning als stappen in de tijd op de plekken waar uw mensen hun werkzaamheden uitvoeren.

Een engineer-to-order (ETO) omgeving begint altijd bij uw afdeling “engineering”. Uw engineers ontwerpen prototypes om uiteindelijk tot een eindproduct te komen. Ze bepalen de klantspecifieke variant, met alle productiestappen, verwachte doorlooptijden en de noodzakelijke materialen per bewerkingsstap. De projectorders die engineering definieert, worden vastgelegd in Exact Globe. Daarna worden ze in Preactor gevisualiseerd en gepland. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met specifieke materialen en de beschikbare capaciteit.

De berekende start- en eindtijden van alle bewerkingen worden ook volledig gesynchroniseerd met Exact Globe.
U ontvangt vervolgens meldingen over de voortgang en realisatie van uw projectorders. Hierdoor heeft u constant inzicht in de projectstatus, de eventuele problemen en de verwachte einddatum ten opzichte van de toegezegde datum. Dit geeft u het overzicht en de controle die cruciaal zijn voor een optimale capaciteitsplanning.

Uw voordelen

voordelen-brainsquare Heb altijd helder visueel inzicht in uw capaciteitsplanning.
voordelen-brainsquare Beschik continu over inzicht in de status en voortgang van uw projecten.
voordelen-brainsquare Geef altijd betrouwbare levertijden af.
voordelen-brainsquare Bespaar kostbare tijd (van herplannen) door verstoringen – zoals uitval van machines of te late leveringen van grondstoffen – door te rekenen.
voordelen-brainsquare Verlaag uw voorraad door helder inzicht in wanneer u bepaalde grondstoffen daadwerkelijk nodig heeft.