Projectplanning in de Metaalindustrie

Metaalindustrie

Uitdagingen in de metaalindustrie

Hoe krijgt u het juiste inzicht in uw beschikbare resources? Hoe realiseert u een haalbare capaciteitsplanning? Hoe zorgt u ervoor dat u uw klant een leverdatum belooft, waar u zich ook daadwerkelijk aan kunt houden? Het zijn dagelijkse uitdagingen waar u mee te maken heeft als bedrijf in de metaalindustrie.

De oplossing voor u: Projectplanning in de Metaalindustrie

Om een haalbare capaciteitsplanning te realiseren biedt BrainSquare u een oplossing: Projectplanning in de Metaalindustrie. Binnen deze oplossing wordt Preactor ingezet in combinatie met Exact Globe. Daarmee bent u in staat uw projectmatige productie realistisch in te plannen en zo kunt u betrouwbare leverdata afgeven aan uw klant. Preactor visualiseert uw planning als stappen in de tijd op de werkplekken waar uw medewerkers de werkzaamheden uitvoeren.

Een engineer-to-order (ETO) omgeving start altijd met “engineering”, waarbij uw engineers prototypes ontwerpen om uiteindelijk tot een eindproduct te komen. Ze bepalen de klantspecifieke variant, compleet met de nodige productiestappen, de verwachte doorlooptijd en de essentiële materialen per bewerkingsstap. De door engineering gedefinieerde projectorders worden vastgelegd in Exact Globe en vervolgens gevisualiseerd en gepland in Preactor. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met uw beschikbare capaciteit en specifieke materialen. De berekende start- en eindtijden van alle bewerkingen worden met Exact Globe ook volledig gesynchroniseerd.

U krijgt vervolgens meldingen over de voortgang en realisatie van uw projectorders en hierdoor heeft u continu inzicht in de status van uw projecten, eventuele knelpunten en de verwachte einddatum ten opzichte van de toegezegde datum. Dit geeft u de duidelijkheid en grip die u nodig heeft voor een optimale capaciteitsplanning.

Uw voordelen

voordelen-brainsquare Heb altijd helder visueel inzicht in uw capaciteitsplanning.
voordelen-brainsquare Beschik continu over inzicht in de status en voortgang van uw projecten.
voordelen-brainsquare Geef altijd betrouwbare levertijden af.
voordelen-brainsquare Bespaar tijd door storingen – uitgevallen machines of te laat geleverde grondstoffen – door te rekenen.
voordelen-brainsquare Verlaag uw voorraad door helder inzicht in wanneer u bepaalde grondstoffen daadwerkelijk nodig heeft.

Toepasbaar op: