Shop Floor Control in de Kunststof

Kunststofindustrie

Uitdagingen in de kunststofindustrie

Is mijn product gereed? En voldoet het aan de standaarden? Waarom staat mijn machine (alweer) stil? Herkenbare vragen? Het zijn allemaal zaken waar u geen of moeilijk antwoord op krijgt. En hierdoor worden vaak verkeerde beslissingen genomen binnen uw bedrijf. Shop Floor Control in de Kunststof geeft wellicht uitkomst.

De meeste ERP-systemen zijn vooral gericht op de registratie van de bedrijfsprocessen, en de financiële en logistieke afhandeling hiervan. Voor veel bedrijven in de kunststofindustrie is de aansturing van de productievloer dus vaak een proces dat via papier verloopt. En de registratie in het ERP-systeem gebeurt vervolgens weer achteraf vanuit die papieren registratie. Dit kan forse problemen opleveren: een grote kans op fouten, dubbele invoer, aanvullende registraties. Bovendien zijn de gegevens in uw ERP-systeem zijn nooit helemaal up-to-date. Hoe voorkomt u dit?

De oplossing voor u: Shop Floor Control in de Kunststof

De processen op uw productievloer zijn zeer dynamisch. En de informatie die uit deze processen voortvloeit, is essentieel voor uw verdere bedrijfsvoering. Daarom is interactieve, realtime communicatie met de werkvloer zo belangrijk. BrainSquare heeft speciaal hiervoor een aantal oplossingen ontwikkeld, samen met haar relaties en met Exact. Deze oplossingen zijn web-based en geïntegreerd in Exact Synergy. Hierdoor kunt u ze gebruiken op verschillende (mobile) devices. Uw medewerkers kunnen productieopdrachten, die ze eerder op papier kregen, nu digitaal vanaf de werkvloer opvragen. Uw operators geven vervolgens digitaal de status van de bewerkingen door. U kunt ook aangeven hoeveel producten het bewerkingsstation precies zijn gepasseerd en hoeveel tijd dit kostte. Dit is cruciale informatie voor bijvoorbeeld uw planner, en dat sluit weer mooi aan op de Exact Visual Scheduler. Tot slot kunt u uw producten digitaal uitgeven en gereed melden.

Uw voordelen:

voordelen-brainsquare Heb altijd en overal een actueel beeld van de status van productieorders, zoals:
voordelen-brainsquare Hoeveelheid geproduceerd;
voordelen-brainsquare Hoeveelheid uren gerealiseerd.
voordelen-brainsquare Daarnaast heeft u ook inzicht in machinestilstand die invloed heeft op de planning;
voordelen-brainsquare Bespaar veel tijd doordat de administratieve verwerking niet meer handmatig plaatsvindt, maar volledig digitaal verloopt

Toepasbaar op: