Shop Floor Control in de Machinebouw

Machinebouwindustrie

Uitdagingen in de machinebouw

Hoe staat het met mijn order? Is het (eind) product al geproduceerd? Voldoet het aan de eisen? Waarom staan bepaalde machines steeds stil? Allemaal vragen waar u vaak geen of niet volledig  compleet antwoord op krijgt als bedrijf in de machinebouw. Hierdoor loopt u de kans dat verkeerde beslissingen worden genomen binnen uw organisatie.

Vaak zijn ERP-systemen alleen gericht op de administratie van bedrijfsprocessen, en de logistieke en financiële verwerking daarvan. Voor veel bedrijven is de aansturing van de productievloer dus een papieren proces. De registratie van activiteiten in het ERP-systeem gebeurt vervolgens achteraf vanuit die papieren registratie. Met als gevolg flinke problemen zoals een grote foutkans, en dubbele en aanvullende registraties. Bovendien: de gegevens in uw ERP-systeem zijn nooit actueel. Maar wat is hier aan te doen? Shop Floor Control in de Machinebouw helpt u verder!

De oplossing voor u: Shop Floor Control in de Machinebouw

De processen op de productievloer zijn zeer dynamisch. En de informatie die daaruit voortkomt is onmisbaar voor uw bedrijfsvoering. Daarom is interactieve, realtime communicatie met de werkvloer zeer belangrijk. BrainSquare heeft speciaal hiervoor een aantal oplossingen, waaronder Shop Floor Control in de Machinebouw, ontwikkeld, samen met onze relaties en Exact. Deze oplossingen zijn geïntegreerd in Exact Synergy en web-based, waardoor u ze kunt gebruiken op verschillende (mobile) devices.

Uw mensen kunnen hun productieopdrachten nu digitaal opvragen vanaf de werkvloer. In plaats van dat ze deze op papier krijgen aangeboden. Uw operators geven vervolgens digitaal de status van hun bewerkingen door. Ook kunt u aangeven hoeveel producten het bewerkingsstation al zijn gepasseerd en hoeveel bewerkingstijd dit heeft gekost. Onmisbare informatie voor bijvoorbeeld uw planner, en dat sluit daarmee ook weer aan op de Exact Visual Scheduler. Tot slot kunt u uw producten ook digitaal gereed melden of uitgeven.

Uw voordelen

voordelen-brainsquare Heb altijd en overal een actueel beeld van de status van productieorders, zoals: Hoeveelheid geproduceerd? Hoeveelheid uren gerealiseerd?
voordelen-brainsquare Daarnaast heeft u ook inzicht in machinestilstand die invloed heeft op de planning; Bespaar veel tijd doordat de administratieve verwerking niet meer handmatig plaatsvindt, maar volledig digitaal verloopt.