Shop Floor Control in de Voeding

Voedingsindustrie

Uitdagingen in de voedingsindustrie

Bedrijven in de voedingsindustrie kampen dagelijks met dezelfde vragen: Wat is de status van de productieorders? Zijn de (eind)producten al gereed? En voldoen ze aan de gestelde regels en standaarden voor voedselveiligheid? Waarom staan bepaalde machines (alweer) stil? Allemaal vragen waar geen of moeilijk antwoord op te krijgen is. Met als gevolg dat er verkeerde beslissingen worden genomen op de stafafdelingen.

Veel ERP-systemen van voedselproducenten zijn alleen gericht op de administratieve registratie van de bedrijfsprocessen, en de financiële en logistieke afhandeling hiervan. Voor veel producenten verloopt de aansturing van de werkvloer dus vaak via papierwerk. En de registratie in het ERP-systeem gebeurt vervolgens weer achteraf vanuit dat papierwerk. Dit levert vaak behoorlijke problemen op zoals een grote kans op fouten, en dubbele en aanvullende registraties. Maar nog veel erger: de gegevens in uw ERP-systeem zijn nooit up-to-date. Hoe lost u dit op? Shop Floor Control in de Voeding!

De oplossing voor u: Shop Floor Control in de Voeding

De processen op uw werkvloer zijn erg dynamisch. En de informatie die hieruit voortvloeit is weer essentieel voor uw verdere bedrijfsvoering. Daarom is interactieve, realtime communicatie met de werkvloer van cruciaal belang. BrainSquare is de specialist in de voedingsindustrie en wij hebben speciaal hiervoor samen met onze relaties en Exact een aantal oplossingen ontwikkeld. Deze zijn geïntegreerd in Exact Synergy en web-based. Daardoor kunt u ze gebruiken op diverse (mobiele) apparaten.

Uw mensen kunnen hun productieopdrachten, die ze voorheen op papier kregen, nu digitaal opvragen. Direct vanaf de werkvloer. Uw operators geven vervolgens digitaal de status van hun bewerkingen door. Ook is het mogelijk om aan te geven hoeveel producten het bewerkingsstation al zijn gepasseerd en hoeveel bewerkingstijd dit kostte. Cruciale informatie voor bijvoorbeeld uw planner, en dat sluit daarmee weer aan op de Exact Visual Scheduler. Tot slot kunt u uw producten eenvoudig digitaal gereed melden of uitgeven.

Uw voordelen

voordelen-brainsquare Heb altijd en overal een actueel beeld van de status van productieorders, zoals: Hoeveelheid geproduceerd? Hoeveelheid uren gerealiseerd?
voordelen-brainsquare Daarnaast heeft u ook inzicht in machinestilstand die invloed heeft op de planning; Bespaar veel tijd doordat de administratieve verwerking niet meer handmatig plaatsvindt, maar volledig digitaal verloopt.

Toepasbaar op: