Shop Floor Control in de Metaal

Metaalindustrie

Uitdagingen in de metaalindustrie

Wat is de status van mijn productieorder? Is het product al gereed? En voldoet het aan de gestelde eisen? Waarom staat mijn machine (alweer) stil? Herkenbaar? Het zijn allemaal vragen waar geen of moeilijk antwoord op te krijgen is, waardoor verkeerde beslissingen worden genomen op de ondersteunende afdelingen in uw bedrijf.

De meeste ERP-systemen zijn alleen gericht op de administratieve registratie van de bedrijfsprocessen en de financiële en logistieke afhandeling hiervan. Voor veel bedrijven is de aansturing van de werkvloer dus vaak een papieren proces. En de registratie in het ERP-systeem gebeurt vervolgens weer achteraf vanuit die papieren registratie. Dit levert vaak forse problemen op zoals een grote kans op fouten, en dubbele en aanvullende registraties. Maar nog erger: uw gegevens in het ERP-systeem zijn nooit up-to-date. Wat te doen?

De oplossing voor u: Shop Floor Control

Uw werkvloerprocessen zijn zeer dynamisch en de informatie is essentieel voor uw verdere bedrijfsvoering. Daarom is interactieve, realtime communicatie met de werkvloer van groot belang. BrainSquare heeft speciaal hiervoor samen met haar relaties en Exact een aantal oplossingen ontwikkeld. Deze zijn web-based en geïntegreerd in Exact Synergy, en daardoor te gebruiken op diverse (mobile) devices.

Medewerkers kunnen hun productieopdrachten, die voorheen op papier werden aangeboden, nu digitaal opvragen vanaf de werkvloer. Operators geven vervolgens digitaal de status van hun bewerkingen door. Ook is het mogelijk om aan te geven hoeveel producten het bewerkingsstation al zijn gepasseerd en hoeveel bewerkingstijd dit kostte. Cruciale informatie voor bijvoorbeeld uw planner, en dat sluit daarmee ook mooi aan op de Exact Visual Scheduler. Tot slot bent u in staat uw producten digitaal gereed te melden of uit te geven.

Uw voordelen

voordelen-brainsquare Heb altijd en overal een actueel beeld van de status van productieorders, zoals:
vinkje-buttongrijs Hoeveelheid geproduceerd
vinkje-buttongrijs Hoeveelheid uren gerealiseerd
voordelen-brainsquare Daarnaast heeft u ook inzicht in machinestilstand die invloed heeft op de planning.
vinkje-buttongrijs Bespaar veel tijd doordat de administratieve verwerking niet meer handmatig plaatsvindt, maar volledig digitaal verloopt.

Toepasbaar op: