Aeroworks is fabrikant van hoogwaardige en innovatieve componenten voor het vliegtuiginterieur. Denk daarbij aan metalen en composieten onderdelen voor de pantry’s, en sloten voor de bagagebakken en toiletdeuren. Het bedrijf ontwerp en produceert standaardcomponenten, maar ook producten die voldoen aan de specifieke eisen van tussenpartijen die de componenten weer leveren aan de luchtvaartmaatschappijen. Aeroworks is in 2000 ontstaan toen de oprichter een fabriek begon in Thailand, en het bedrijf samen met zijn vrouw runde vanuit een kantoor aan huis. Inmiddels is Aeroworks uitgegroeid tot een internationale onderneming met 800 medewerkers en diverse wereldwijde klanten in met name de commerciële luchtvaart. Op dit moment zijn er 3 fabriekslocaties in Thailand en 2 in Laos. Het hoofdkantoor zit in Nederland, waar zich ook een werkplaats en een kleinere productielocatie bevinden.

Groot aantal orders met grote diversiteit

Aeroworks werkt in Thailand al meer dan 10 jaar met Exact, en toen Van Gaalen startte bij het bedrijf, werd ook in Nederland een begin gemaakt om Exact in te zetten voor de verschillende bedrijfsprocessen. Van Gaalen: “We waren sterk gegroeid, maar er werd nog heel veel in spreadsheets gedaan. Dat was op een gegeven moment niet meer te doen. We zijn gestart met de financiële processen, maar vanwege de grote omvang en groei hadden we hulp nodig bij de verdere implementatie van Exact. We kwamen bij BrainSquare terecht om ons te ondersteunen bij de invoering van de processen voor verkoop en productie in Nederland, en om onze vestigingen in Thailand en Laos op dit gebied in de lucht te krijgen.”

Ook ontstond bij Aeroworks de behoefte aan een efficiënter systeem voor het magazijn. “De reden hiervoor was in eerste instantie omdat de jaarlijkse voorraadtellingen in Thailand een grote uitdaging vormden. Deze tellingen waren erg lastig om nog langer handmatig te doen vanwege de grote diversiteit aan batchartikelen. Daarnaast was er winst te behalen op het gebied van orderpicken. We werken vaak met kleinere series, omdat iedere klant zijn eigen smaak aan de producten wil toevoegen. In totaal hebben we circa 30.000 orders per jaar te verwerken met een grote diversiteit.


”Met Exact WMS in combinatie met Kardex werken we sneller en met minder voorraadverschillen”


Over BrainSquare: zeer kundig 

Als het gaat om BrainSquare als partner is Van Gaalen erg tevreden. “In het voortraject is BrainSquare erg kundig gebleken in de mogelijkheden van Exact met alle bijbehorende tools. En tijdens de inrichting kregen we ook weer kundige adviezen. Ze hebben echt kennis van de productiebranche en weten waar je op moet letten. Ze schetsten voor ons steeds heel duidelijk de opties om uit te kiezen. We zijn dan ook echt tevreden met deze WMS-oplossing.”

De behoefte

Door de forse groei van Aeroworks en het groot aantal te verwerken orders, met grote diversiteit, ontstond de behoefte aan efficiëntere magazijnprocessen.

De oplossing

BrainSquare zorgde voor de implementatie van Exact WMS en een koppeling met het Kardex-systeem. Deze oplossing leverde Aeroworks diverse voordelen op in de magazijnprocessen.

De voordelen

  • Betere magazijntellingen mogelijk
  • Meer efficiëntie in het pickproces: sneller, minder fouten, minder papierwerk
  • Een schoner magazijn: minder restanten en versnipperde voorraad
  • Beter inzicht en daardoor beter sturen op het proces

 

Doorlezen? Vraag de volledige referentie aan!

Wilt u het volledige referentieverhaal inzien? Stuur ons een berichtje en wij sturen u het complete referentieverhaal toe.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.