AKG Kunststof Groep B.V.

AKG Kunststof Groep (AKG) is de overkoepelende naam voor vier bedrijven met ieder een specialisme binnen de kunststofindustrie. AKG Polymers richt zich op recycling en compoundering van met name polypropyleen. De tweede tak, AKG Hortiproducts, ontwikkelt en produceert plantcontainers. AKG Mouldings is een spuitgietbedrijf waarbinnen heel diverse producten worden gemaakt en Drain Products Europe is gespecialiseerd in het ontwikkelen en verkopen van producten voor waterbeheer, zoals kunststof bermverhardingen. Het bedrijf is gevestigd in Vroomshoop en heeft zo’n honderd werknemers in dienst.

Oude situatie

Bij AKG werd al ruim vijftien jaar gewerkt met Exact voor DOS met een stuk maatwerk. Het bedrijf wilde echter graag verder automatiseren en professionaliseren. Vooral op het gebied van kwaliteitscontrole en registratie van de producten binnen AKG Polymers voldeed de oude manier van werken via Excel-sheets niet meer aan de eisen die door ISO, de internationale norm voor kwaliteitsmanagement, gesteld worden. Daarnaast wilde het bedrijf zoveel mogelijk met standaardsoftware gaan werken om kosten te besparen.

De oplossing

Begin januari 2012 stapte het bedrijf over naar Exact Globe, en niet lang daarna werd besloten om ook Exact Synergy te implementeren. Hierdoor wordt de informatievoorziening en kwaliteitsregistratie naar een hoger plan getild. Zodra de  implementatie volledig is afgerond, is het werken met Excel-sheets verleden tijd. Met Exact Globe is er realtime inzicht in onder andere de voorraad, omzet en productieaantallen. Hierdoor kan er efficiënter worden gewerkt. Bovendien zorgt het werken met standaardsoftware ervoor dat er altijd met de laatste versie gewerkt kan worden en is het een stuk  goedkoper dan maatwerk.

Voordelen

voordelen-brainsquare Uitgebreide mogelijkheden tot kwaliteitsregistratie
voordelen-brainsquare Kostenbesparing door gebruik van standaardsoftware in plaats van maatwerk
voordelen-brainsquare Betere traceability door uitbreiding van het scansysteem
voordelen-brainsquare Realtime inzicht in de voorraad
voordelen-brainsquare Overzichtelijke informatievoorziening, onder  andere door handig ingerichte  dashboards
voordelen-brainsquare 1,5 FTE tijdbesparing en fouteneliminatie door geautomatiseerde invoer van gegevens

Wilt u verder lezen, vraag de complete referentie aan via ons aanvraagformulier.

Doorlezen? Vraag de volledige referentie aan!

Wilt u het volledige referentieverhaal inzien? Stuur ons een berichtje en wij sturen u het complete referentieverhaal toe.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.