CurTec Nederland BV

Curtec NederlandCurTec Nederland B.V. ontwerpt, produceert en distribueert kunststofverpakkingen met een hoge toegevoegde waarde. Denk daarbij aan vaten en kisten in allerlei soorten en maten. Bij de productie van deze verpakkingsoplossingen staan veiligheid, betrouwbaarheid en kwaliteit hoog in het vaandel. Dat is dan ook cruciaal met wereldwijde klanten in de farmaceutische branche, de voedingsmiddelenindustrie en de chemie. Dit zijn branches waarin zeer strenge eisen gelden op het gebied van kwaliteit, en waarbij de wet- en regelgeving ook continu verandert. Om hier efficiënt mee om te gaan had CurTec behoefte aan een flexibele kwaliteitsoplossing.

Specifieke kwaliteitseisen

Om aan de specifieke kwaliteitseisen te voldoen ging CurTec op zoek naar een aanvullende oplossing. Op advies van BrainSquare besloot het bedrijf om de bestaande oplossingen aan te vullen met Kwaliteitsmanagement binnen Exact Synergy Enterprise. “We hebben een aantal jaar geleden eerst de productlijnen op een hoger niveau ingericht. Daarna zijn we verdergegaan met het niveau onder het eindproduct. Dat is het laagste en het meest gedetailleerde niveau, omdat daar alles met betrekking tot het item bij elkaar komt. Denk aan grondstoffen, kleurstoffen, gebruikte machines en mallen. Daar zijn we nu al heel ver mee en de komende tijd gaan we daarin nog meer de puntjes op de i zetten.”


”Om alle gewenste details van de producten weer te geven hebben we alles bij elkaar in één systeem. Dat geeft een groot voordeel op kwaliteitsniveau, voor het administreren van de data, maar ook tijdens het productieproces zelf. Als er nu iets wijzigt, dan wijzigt dat maar op één plek.”


Alles op één plek

Dankzij Kwaliteitsmanagement binnen Exact Synergy Enterprise kan CurTec nu nog doeltreffender omgaan met alle kwaliteitseisen op alle niveaus. Over de overige voordelen vertelt Heerkens: ”Om alle gewenste details van de producten weer te geven hebben we alles bij elkaar in één systeem. Dat geeft een groot voordeel op kwaliteitsniveau, voor het administreren van de data, maar ook tijdens het productieproces zelf. Als er nu iets wijzigt, dan wijzigt dat maar op één plek.”

De behoefte

CurTec heeft te maken met strenge eisen op het gebied van kwaliteit, waarbij de wet- en regelgeving continu verandert. Om hier efficiënt mee om te gaan had CurTec behoefte aan een flexibele kwaliteitsoplossing.

De oplossing

CurTec besloot op advies van BrainSquare Exact Synergy Enterprise in te zetten voor zowel kwaliteitsmanagement als mallenbeheer.

De voordelen

Kwaliteit:

  • Optimaal voldoen aan de kwaliteitseisen
  • Alle nodige informatie op één centrale plek
  • Stabiele flexibiliteit
  • Efficiëntie
  • Tijdsbesparing

Mallenbeheer:

  • Overzicht tot op detailniveau

Efficiënt mallenbeheer

Doorlezen? Vraag de volledige referentie aan!

Wilt u het volledige referentieverhaal inzien? Stuur ons een berichtje en wij sturen u het complete referentieverhaal toe.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.