Delarange BV

DelarangeDelarange Cosmetics uit Zeewolde creëert, ontwikkelt en produceert kwalitatieve verzorgende cosmetica, en sinds 2013 ook medische hulpmiddelen. Voor diverse private labels en merken. Het bedrijf heeft een zeer uitgebreid assortiment van meer dan 600 verschillende cosmetica-producten. Delarange werd opgericht in 1991 en is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal georiënteerd bedrijf met 120 medewerkers. De klantenkring bestaat voor het grootste deel uit Nederlandse drogisterijketens, maar Delarange levert ook aan klanten in Duitsland en Scandinavië. Al deze klanten hebben gemeen dat ze scherpe eisen hebben als het gaat om een snelle en nauwkeurige levering van de producten. Om hier goed mee om te gaan heeft Delarange behoefte aan oplossingen om de productie- en logistieke processen adequaat te ondersteunen.

Delarange werkt sinds 2006 met de oplossingen van Exact. Erik van Westerveld, controller voor Delarange, vertelt: “Wij produceren alles in één pand, hier in Zeewolde. Daar komen verschillende processen bij kijken: de registratie van grondstoffen die ons magazijn binnenkomen, de verplaatsingen richting de afdelingen, het gereed product dat weer naar het magazijn gaat, en de levering naar de klant toe. Dat zit bij ons allemaal in Exact en wordt door de diverse afdelingen afgehandeld. Elke transactie heeft uiteindelijk ook weer een financiële component die daar tegenover staat en dat beoordelen en controleren wij op onze afdeling finance & control.”

Adequate informatievoorziening

Delarange kreeg door de toenemende klantvraag een sterkere behoefte om nog dichter op de voorraad te zitten. In 2015 schakelde het bedrijf BrainSquare in en besloot om WMS te implementeren. Van Westerveld: “Het is cruciaal dat we snel en nauwkeurig aan onze klanten leveren, daar word je op beoordeeld als leverancier. Om dat te realiseren, moet je alles heel goed vastleggen in je systeem en dat doen we nu met WMS. Onze bestaande processen zijn door de implementatie van WMS geoptimaliseerd”.

Nu gaat alles wat we voorheen via papier deden via de scanner en dat levert ons veel voordelen op. We scannen de batchcodering van onze grondstoffen en zorgen ervoor dat we de batch met de oudste THT-datum als eerste gebruiken. Op die manier blijven we nooit zitten met voorraden die over datum zijn. Door te scannen voorkom je ook dat je fouten maakt en bijvoorbeeld verkeerde batches selecteert. En omdat alle leveringen en verplaatsingen door de mensen ter plekke worden geregistreerd met de scanner, zie je dat ook meteen terug in de voorraad. Dat zijn realtime transacties en dat maakt de informatievoorziening veel adequater.”


“Het is cruciaal dat we snel en nauwkeurig aan onze klanten leveren, daar word je op beoordeeld als leverancier. Om dat te realiseren, moet je alles heel goed vastleggen in je systeem en dat doen we nu met WMS. Onze bestaande processen zijn door de implementatie van WMS geoptimaliseerd”.


Partner BrainSquare

Van Westerveld: “Toen ik hier 2,5 jaar geleden kwam, was er een andere Exact partner. Die had echter niet voldoende kennis van productie- en logistieke processen. Ik ging op zoek naar een partner die dat wel heeft en zo kwam ik terecht bij BrainSquare. Het contact met de salesmanager klikte meteen, dat was heel vrij en open. Met degene die de implementatie begeleidde verliep dat precies hetzelfde. Bovendien was het iemand die écht verstand heeft van productiezaken. Hij heeft eerst goed gekeken naar de huidige inrichting van ons systeem. Is het logisch ingericht? Zijn er nog problemen die we eerst moeten oplossen? Dat laatste bleek het geval te zijn en daarom hebben we eerst heel veel andere zaken geoptimaliseerd. Dat vind ik dus echt de meerwaarde van BrainSquare. Zij hebben ons daar goed in begeleid en ze denken goed mee in de mogelijkheden voor ons bedrijf, ook gericht op de toekomst.

In augustus 2015 zijn we in delen live gegaan met WMS. Eerst de verplaatsingen, daarna de leveringen en nu zijn we met gereedmeldingen bezig. We hebben dit stapsgewijs aangepakt om onze mensen niet in één keer te veel te belasten. En dat heeft goed gewerkt, de medewerkers zelf zijn er ook heel erg enthousiast over.”

De behoeften

Om goed om te gaan met de klantvraag heeft Delarange behoefte aan oplossingen om de productie- en logistieke processen adequaat te ondersteunen.

De oplossing

Delarange maakte al sinds 2006 gebruik van Exact voor productie, logistiek, financieel en salarisverwerking. Om nog dichter op de voorraad te kunnen zitten, werd dit aangevuld met WMS van Exact. Deze oplossing werd in de zomer van 2015 geïmplementeerd door BrainSquare.

De voordelen

  • Magazijnoptimalisatie
  • Foutloos werken
  • Minder papierwerk
  • Realtime transacties en inzicht in de voorraad
  • Adequate informatievoorziening
  • Efficiënt etiketteringsproces
  • Snelle traceerbaarheid van grondstoffen
  • Besparingen in tijd ondersteunen de bedrijfsgroei
  • Meer ruimte voor waarde toevoegende activiteiten

Wilt u verder lezen, vraag de complete referentie aan via het aanvraagformulier.

Doorlezen? Vraag de volledige referentie aan!

Wilt u het volledige referentieverhaal inzien? Stuur ons een berichtje en wij sturen u het complete referentieverhaal toe.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.