Medizon

MedizonMedizon is importeur en leverancier van Automatische Externe Defibrillatoren van het merk Defibtech. De apparaten importeert Medizon vanuit Amerika en worden vervolgens in de Benelux en Duitsland op de markt gebracht, deels via een dealernetwerk en deels via direct sales. Denk in dat laatste geval aan klanten als grote multinationals, gemeenten, voetbalverenigingen en EHBO-verenigingen. Omdat het AED-apparaat een Amerikaans product is, moet het voldoen aan de zeer strenge richtlijnen van de FDA (Food and Drug Administration).

Chris Bossina, directielid van Medizon, legt uit waarom een goede traceerbaarheid van de AED’s zo belangrijk is: “De AED’s zijn FDA approved en moeten voldoen aan de zeer strenge regels van die FDA (Food and Drug Administration), de Amerikaanse inspectie van de gezondheidszorg. Dat betekent dat je als medisch leverancier een goede traceerbaarheid moet hebben. Je moet exact weten waar al je AED’s naartoe zijn gegaan en wie de verantwoordelijkheid daarvoor heeft overgenomen. En als de richtlijnen voor defibrilatie veranderen, dan moeten wij alle apparaten kunnen bereiken om daar nieuwe software in te uploaden.”

Enorme stap vooruit met Exact Globe

Voorheen gebruikte Medizon zelfontwikkelde software voor de traceerbaarheid. Maar naarmate het bedrijf groeide, werd dit steeds lastiger bij te houden. Medizon werd in 2008 overgenomen door investeringsmaatschappij Scheybeeck, waar al met Exact werd gewerkt, en ging in 2011 zelf ook over op Exact Globe. Bossina: “Met Exact konden we ook serienummers en batchnummers meegeven op de verkoopbonnen en pakbonnen, en dat konden we dan weer traceren. Het was in die tijd voor ons een enorm grote stap vooruit dat ons voorraadbeheer echt goed op orde kwam. We wisten op basis van de orders in Exact precies welke batterij-units of welke electroden naar welke AED gestuurd waren.”


“Met Exact konden we ook serienummers en batchnummers meegeven op de verkoopbonnen en pakbonnen, en dat konden we dan weer traceren. Het was in die tijd voor ons een enorm grote stap vooruit dat ons voorraadbeheer echt goed op orde kwam”.


Bij BrainSquare weten ze waar ze het over hebben

Moedermaatschappij Buko bracht Bossina in contact met BrainSquare voor de implementatie van de oplossingen van Exact. Hoe is dat traject verlopen? Bossina: “Ik ben dan wel verantwoordelijk voor de boekhouding in mijn functie, maar ik ben geen registeraccountant. Ik had daarom wel een gezonde soort angst. Gaan alle beginbalansen wel goed over, en hoe gaat het met de voorraad? Maar dat heeft BrainSquare echt prima begeleid en opgelost. Ook in samenwerking met onze externe accountant. Er zijn steeds in goed overleg stappen gezet over de inrichting van het pakket. Dan merk je ook dat ze bij BrainSquare echt weten waar ze het over hebben.”

De behoeften

Omdat traceerbaarheid cruciaal is voor de AED’s, heeft Medizon behoefte aan een oplossing om dit doeltreffend te ondersteunen. Daarnaast is het belangrijk om de CRM-activiteiten zo efficiënt mogelijk vast te leggen voor optimaal service management.

De voordelen

  • Voorraadbeheer op orde
  • Optimale traceerbaarheid
  • Betere rapportages, meer overzicht
  • Werken in één centraal systeem, met uniformiteit
  • Minder invoerwerk, minder fouten
  • Snel en eenvoudig proces van offerte tot order tot factuur
  • Efficiënt onderhoud plannen

Wilt u verder lezen, vraag de complete referentie aan via ons aanvraagformulier.

Doorlezen? Vraag de volledige referentie aan!

Wilt u het volledige referentieverhaal inzien? Stuur ons een berichtje en wij sturen u het complete referentieverhaal toe.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.