Voedingsindustrie

Exact software voor de voedingsindustrie

De voedingsindustrie is één van de belangrijkste sectoren van de Nederlandse industrie. Deze industrie levert een bijdrage van 10% aan de economie en werkgelegenheid, en is qua ontwikkeling stabiel. Het stabiele karakter heeft uiteraard te maken met de aard van het product, maar de branche bestaat ook grotendeels uit solide en efficiënt opererende ondernemingen. Een van de uitdagingen voor producenten binnen dit segment is de handhaving van de marges en de fluctuerende grondstofprijzen.

Internationaal gezien heeft de Nederlandse voedingsindustrie, die hoogwaardig staat aangeschreven, de meest gunstige vooruitzichten. Waar in sommige niches van de industrie wellicht in Nederland zelf geen groei te realiseren is, kunnen producenten dit nog wel bereiken in het buitenland. Ook is een toename te verwachten van de eisen op het gebied van standaarden (BRC/IFS), waardoor het kostenniveau van de producten onder druk komt te staan. Investeringen in ICT, warehousing en handling zijn voor producenten zeker noodzakelijk om hun kosten per product te drukken. Maar producenten richten zich nog steeds voornamelijk op het behalen van de verplichte certificeringen. Terwijl samenwerking in de bedrijfskolom in een gesloten keten meer inzicht levert, kosten bespaart en de risico’s terugbrengt.

Exact software voor de voedingsindustrie

BrainSquare is de expert voor Exact in voedingsmiddelenindustrie en heeft zich gespecialiseerd in het implementeren van Exact software: Exact Globe, Exact Synergy en Exact Online. Met behulp van onze BS Food template bieden we samen met Exact oplossingen zoals Productie met een sluitende traceability, Recepturen- en Productspecificatiebeheer en een geïntegreerde oplossing voor Magazijnbeheer (WMS). Maar ook Kwaliteitsmanagement (HACCP/IFS/BRC) en Productieplanning op basis van allergenen zijn mogelijk. Met behulp van onze expertise bent u in staat om snel en binnen de afgesproken tijd een succesvolle implementatie te realiseren die aansluit bij uw bedrijfsactiviteiten.

Referenten

Wie kan u nu het beste vertellen hoe onze oplossingen in de praktijk werken? Dat zijn onze klanten uiteraard. Onderstaande relaties van BrainSquare werken vaak al jaren naar volle tevredenheid met de productie- en logistieke oplossing van Exact Software:

Referentie Continental Candy Industries te Hoorn
Referentie Holiday Ice te Sint Nicolaasga
Referentie Levo Rollingswier te Franeker

  • "Het is prettig dat alles bij ons nu geïntegreerd is in één softwarepakket, bij één partij"

  • "’Standaard WMS van Exact biedt basis voor verdere groei’"

  • "”Met onze nieuwe oplossing zijn we bedrijfszekerder geworden.”"